TIKO SOFT MUSIC




عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا

او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي

سنتشرف بتسجيلك

شكرا

ادارة الموقع



TIKO SOFT MUSIC

SOFTWARE PROGRAMS FOR MUSIC
 
الرئيسيةالمجلهبحـثس .و .جالتسجيلدخولرافعة الصورالدردشة
tiko soft Music
كل عام وانتم والامة الاسلامية بخير
رمضــــان كـــريم

شاطر | 
 

 طرق لعمل انواع الجمبرى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سندريلا الجامعه
عضو نشيط
عضو نشيط


عدد المساهمات : 56
نقاط : 26707
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 25/08/2009

مُساهمةموضوع: طرق لعمل انواع الجمبرى   الأربعاء نوفمبر 11, 2009 6:21 pm






أهلا بيكوا في مطبخي
منورين
انا عملتلكوا انهارده جمبري
يارب يعجبكوا الانواع بتاعتي






اليوم نقدم لكم طريقة عمل (( رز بالجمبري والبيض ))

رز مسلوق بماء وملح


بيضه


جمبري متبل بليمون وملح وفلفل اسود


وثوم مفروم وزنجبيل اخضر


جزره مقطعه


كوسه مقطعه


بصله خضرا مفرومه


كزبره خضرا






يوضع الجمبري في طاسه فيها زيت ويقلب جيدا


ثم تضاف الخضار ويقلب 10 دقائق


ثم البيضه وتقلب





















يضاف الرز وتقلب المقادير





يوضع البصل الاخضر والكزبره الخضرا


وتقلب تقليبتين












ثم تقدم بالهناء والعافيه



وبعد كده الجمبري (بانيه)


اليكم الطريقة و المقادير

اول حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر عشان ننظفه ( و دى حاجة مهمة
جدا فى كل انواع الجمبرى عشان انا سمعت من واحد سماك ان الكيس اللى فى ظهر
الجمبرى بيجيب فشل كلوى ولانها كمان بتغير طعمه ) و نفتح الظهر بالشكل ده



و نشيل كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف






و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده






و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن

صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة

ملعقة كبيرة كمون

2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة ( انا بجيبها اكياس جاهزة)

ملعقتين صغار ملح

من 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوق

عصير ليمونة





و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة

بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق

2
بيض + 1\\2 كوب لبن + ملح + فلفل




بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون




و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس





و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن





ثم بالبقسماط






و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز






وبعد كده الجمبري المسلوقالجمبري المسلوق:




-جمبري حجم كبير


-طماطم حلقات
-فلفل رومي حلقات
-بصل حلقات
-فلفل وكمون وملح
شويه مايه علشان يعمل شوربه للجمبري
بتكون رائعه الحقيقه
.........
تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج










بالهنا وشفا
ومع تحياتي


الشيف سندريلا وتعالا بص



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
belalashraf
Admin
Admin


عدد المساهمات : 179
نقاط : 26577
السٌّمعَة : 17
تاريخ التسجيل : 11/10/2009
العمر : 34
الموقع : www.tiko-soft.tk

مُساهمةموضوع: رد: طرق لعمل انواع الجمبرى   الأربعاء نوفمبر 11, 2009 7:28 pm

اين طريقه عمل الجمبرى بالدقيق
والخل والثوم والخضروات
وسلمت يـــداك
Very Happy Very Happy Very Happy santa santa santa flower flower flower

_________________
[b]الاخوه الصادقه هى مدينه مغلقه لايدخلها إلا الاوفياء
أنت متميز دائما كن لى صديق فى ظلمات الطريق احتاج أليك [/b]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://tiko-and-vigo.alafdal.net
 
طرق لعمل انواع الجمبرى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
TIKO SOFT MUSIC :: الخيمه العربيه :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: